Saturday, March 2, 2013

Fransk Brød

Ingredienser
1 stort brød, 12 små, 4 flutes.

1.7 spiseskefulde (25 gram) smør
3 dl mælk

1 brev tørgær (8g)
(25 gram gær - 2 tsk (5.9g) tørgær - der svarer til 25 g frisk gær pr. Brød)
1 tsk sukker

3⅓ kop hvedemel
(400 gram mel - 3.33 cup = 800ml)
1 tsk salt

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde.
Hæld mælken i, og varm blandingen op til lillefingervarm.
Smulder gæret i en skål.
Bland mælkeblandingen i og opløs gæren sammen med en teskefuld sukker.
Tilsæt mel og salt.
Ælt grundigt. ca. 10 minutter gælder både for hånd og maskine.
Lad dejen hæve i 30 minutter til dobbelt størrelse
Læg det I en form
Lad dejen efter hæve i 30 minutter
Pensel med mælk eller æggehvider, hvis sådanne forefindes
Bages 25-30 minutter ved 200 grader indtil skorpen er godt gylden.

0 comments:

Stop Smoking

About Me

My Photo
Bosenberg
...endnu ikke noget at skrive hjem om...
View my complete profile

My Blog List

featured-video

About This Blog

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum

featured-content2

Lorem

featured-content2

Lorem

featured-content2

featured-content2

Sulky Rollo vimeo

Olde Grouch YouTube

We're all ears:

Followers