Fransk Brød
Ingredienser
1 stort brød, 12 små, 4 flutes.
1.7 spiseskefulde (25 gram) smør
3 dl mælk
1 brev tørgær (8g)
(25 gram gær - 2 tsk (5.9g) tørgær - der svarer til 25 g frisk gær pr. Brød)
1 tsk sukker
3⅓ kop hvedemel
(400 gram mel - 3.33 cup = 800ml)
1 tsk salt
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en gryde.
Hæld mælken i, og varm blandingen op til lillefingervarm.
Smulder gæret i en skål.
Bland mælkeblandingen i og opløs gæren sammen med en teskefuld sukker.
Tilsæt mel og salt.
Ælt grundigt. ca. 10 minutter gælder både for hånd og maskine.
Lad dejen hæve i 30 minutter til dobbelt størrelse
Læg det I en form
Lad dejen efter hæve i 30 minutter
Pensel med mælk eller æggehvider, hvis sådanne forefindes
Bages 25-30 minutter ved 200 grader indtil skorpen er godt gylden.
- Alt Godt fra Havet (1)
- Bagværk (1)
- Bryg og Drinks (1)
- Fars Retter (3)
- Sovs (2)
- Alt Godt fra Havet (1)
- Bagværk (1)
- Bryg og Drinks (1)
- Fars Retter (3)
- Sovs (2)
0 comments: