Sunday, January 12, 2014

Bayerske/Wienerpølser

Ingredienser:
1 kg.kalve- eller oksepillekød, ansaltet
 
1 ¾ kg.flæskepillekød, magert, ansaltet
 
750 g.fedtafpuds, fersk
 
750 g.røgede, fede snitter eller andet røget fedt
 
5 g.krydderblanding, pr. kg. kød og fedt
4 g.sukker, pr. kg. kød og fedt
 sød tørmælk
 skinkelage
 
 
 Wienerpølsekrydderblanding
 
10 g.paprika
15 g.kardemomme
75 g.muskatnød
100 g.peber

Her skal lige indskydes en længe tiltrængt rettelse:
Ikke 75g. muskatnød, men kun 15. Som illustration ved hæfter jeg kilden fra 1942 :)


 
          Kød og flæsk hakkes hver for sig gennem 3 mm. skiven på wolfen, og kalvekødet kommes først i hurtighakkeren og udrøres med vand og lidt skinkelage, til det har en passende, dog ikke for tynd konsistens, Dernæst kommes flæskekødet i hurtighakkeren sammen med krydderier og sukker, og det hele røres nu med vand, til der er så lindt, som farsen ønskes. Nu tilsættes fedtafpudset og røget fedt og dette hakkes helt ud i farsen, uden at man tilsætter noget vand.

Farsen sprøjtes i lammetarme 24-26 mm. afdrejes i passende størrelse og hænges på røgstok, hvor man passer på, at de ikke hænger sammen. Når man laver farsen om eftermidagen, har pølserne godt af at hænge på et køligt sted til næste morgen for at farsen kan sætte sig og trække nogen kulør.

Pølserne røges nu i en forud opvarmet ovn i varm røg og uden afbrydelse af varmen, til de er smukt lysebrune. Man må dog ikke fyre så stærkt, at pølserne springer.

Efter røgningen skoldes pølserne i rent varmt vand, eventuelt tilsat lidt eddike, som holder 88 grader, til de er gennemskoldet, og efterskyld nu med kuldslået vand.

Hvis man ønsker farvede wienerpølser, tilsættes skoldevandet ca. 1 tsk. tarmfarve pr. spand vand, og man får daen pæn, rødbrun wienerpølse, Dette vand kan bruges flere gange blot det opvarmes igen.

Man kan, for at spænde pølserne noget mere, tilsætte en stor håndfuld kartoffelmel, og dette gør jo også pølsen billigere at fremstille.

Yderligere røgsmag i pølsen kan opnås, såfremt man sætter knuste enebær i blød i rom, og efter en måneds tids forløb tager lidt af væsken, som tilsættes farsen.
Sent via BlackBerry® device provided by TBayTel.

0 comments:

Stop Smoking

About Me

My Photo
Bosenberg
...endnu ikke noget at skrive hjem om...
View my complete profile

My Blog List

featured-video

About This Blog

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum

featured-content2

Lorem

featured-content2

Lorem

featured-content2

featured-content2

Sulky Rollo vimeo

Olde Grouch YouTube

We're all ears:

Followers